Op deze pagina maak je kennis met onze kruisbestuivers.

Hunk? Kruisbestuivers?

Zo noemen wij de bedrijven en organisaties die Wetenschapje een duwtje in de rug geven. Ze zetten onze podcast mee in de kijker en zorgen er zo voor dat Wetenschapje een ruimer publiek bereikt dan wij alleen zouden kunnen.

Hieronder vind je een overzicht van

ALLEMAAL LEUKE DINGEN DIE JE BIJ HEN KAN LEREN, ONTDEKKEN OF DOEN.

Veel plezier!

NATUURPUNT

50 DINGEN DIE JE MOET DOEN VOOR JE 12

Een boomhut bouwen, een modderbad nemen, bloemen in je haar vlechten … Natuurpunt daagt je uit om 50 avontuurlijke buitendingen te doen voor je 12 bent. Buiten ravotten, ontdekken, onderzoeken, … is goed voor je gezondheid en je zal nooit je eerste wilde stapjes in de natuur vergeten. Dus trek je speelkleren aan, download de 50 dingen kaart en vink ze allemaal af met een lekker vuile moddervinger. 

logo 50 wilde dingen.png

MUSEUM VOOR 

NATUURWETENSCHAPPEN

 

Antwerpen is een echt walvissen-fossielen-kerkhof! Paleontologen van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel hebben in 2013 een mooi skelet opgegraven. Het blijkt van een nieuwe walvissensoort die 3 miljoen jaar geleden leefde! Een voorloper van de noordkapers: walvissen met een grote kop, een stijve nek en peddelvormige flippers. Ze noemden dit exemplaar Antwerpibalaena liberatlas.

TECHNOPOLIS

VOER PROEFJES UIT ALS EEN ECHTE WETENSCHAPPER

 

Kan een tekening zwemmen? Kunnen regenwolken in de keuken verschijnen? En kunnen we met onze oren proeven? Er is maar één leuke manier dat te weten te komen: door te experimenteren! Surf naar onze website waar je meer dan 80 verschillende proefjes vindt. Zin in een wekelijkse portie nieuwe experimenten? Abonneer je dan op het Youtube-kanaal. 

EOS

IEDEREEN WETENSCHAPPER

 

Burgerwetenschappers gezocht! Iedereen die dat wil, ongeacht leeftijd of achtergrond, kan deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Van vogels tellen tot speuren naar exoplaneten. Op het platform Iedereen Wetenschapper vind je meer dan honderd projecten voor burgerwetenschappers. Onderzoekers vragen jouw hulp bij hun studie. Doe mee, individueel, in groep of met je school.